UROCZYSTOŚCI SZKOLNE



12 KWIETNIA - WIELKANOCNE WARSZTATY KULINARNE
 

Dnia 12 kwietnia 2017 r. dzieci z oddziałów przedszkolnych „A”, „B” i klasy I brały udział w warsztatach kulinarnych
pt. „Śniadanie Wielkanocne”, organizowanych przez wychowawczynie klas. Tego dnia dzieci przyniosły produkty do robienia zdrowych i kolorowych kanapeczek, natomiast wychowawczynie zadbały o świąteczny wystrój stołów.

Od samego rana dzieci były bardzo podekscytowane faktem, że podczas organizowanych zajęć będą mogły zamienić się w prawdziwych kucharzy i przygotują zdrowy posiłek a potem w świątecznej atmosferze podzielą się jajkiem i babką wielkanocną.

Kiedy wybiła godzina 8.30, dzieci z pomocą wychowawców założyły kolorowe fartuszki, wyjęły niezbędne produkty spożywcze oraz przybory kuchenne: miski, deski, talerze, sztućce itp..

Na stolikach można było oglądać różne warzywa i wędliny a także pieczywo. Dzieci z radością pokazywały i nazywały przyniesione produkty, które potem kroiły i nakładały na pieczywo.

To już drugie warsztaty, które wprowadziły nas w atmosferę ŚWIĄT WIELKANOCNYCH.